top of page
IMG_20201117_182958_488_edited.jpg

Kaiju Savukoski

Oma sisäisen harjoittelun polkuni lähti aluilleen jo lapsena kun katselin äitini tapaa elää ja etsiä voimavaroja, ylläpitää elämänenergiaa, huolehtia fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista. Se kaikki herätti kiinnostukseni ja inspiroi minua jo silloin. Tämä myös auttoi myöhempinä elämän raskaina vuosina kääntämään katseeni sisäänpäin, hakeutumaan asioiden pariin joiden kautta sain lisättyä rauhaa ja selkeyttä elämääni. 

 

Jooga ja meditaatio sekä myöhemmin qigong ja taiji tulivat elämääni. Taiji ja qigong ovat nykyisin vahvasti läsnä. Minulle taiji harjoituksessa kehon vahvistumisen ja liikesarjojen oppimisen lisäksi iso rooli on ollut sillä että treenin avulla olen saanut purkaa ja käsitellä monenlaisia asioita, tyynnyttää rauhatonta ja levotonta mieltä, löytää hiljaisuuden ja rakkauden tilaan.

PSX_20200721_104928.jpg

Taijiin minulla oli lyhytaikainen tutustuminen opiskeluvuosina 1990 luvun alussa. Jooga vei tuolloin vielä voiton. Astangajooga oli se mistä harjoitus aktiivisesti lähti vuonna 2000. Säännöllinen meditaatio tuli samoihin aikoihin elämääni ja sen opettelu. Pilateksen ja eri joogamuotojen kautta päädyin kundaliinijoogaan, jota harjoitin päivittäin usean vuoden ajan. Sieltä palasin hathajoogan harjoittamisen pariin sekä hatha- ja yinjoogaopettaja koulutuksiin sekä joogaohjauksiin. Joogaohjaamisen vuodet olivat antoisia ja opettavaisia. Nyt on kuitenkin taijin ja qigong harjoittelun ja oppimisen aika.

IMG_20200821_104737_906.jpg

Taojoogaan ja Qigongiin tutustuin Tarmon kautta. Tuntui kuin olisin tullut kotiin, olin todella innostunut ja harjoittelin ahkerasti. Jo silloin harjoittelin päivittäin ja sydämessäni tiesin että tämän on se polku jota minun kuuluu kulkea. Palaset loksahtivat paikoilleen ja myöhemmin myös rakastuimme toisiimme. 

 

Taojoogaa ja Qigongia olen harjoittanut vuodesta 2016, taiji tuli siihen lisäksi 2018. Harjoitan monipuolisesti taijin eri muotoja, qigongia ja joogaa jotka kaikki tukevat toisiaan. Minä olen saanut joogaharjoitukseeni paljon taijista ja toisaalta jooga taustani on auttanut taijissa. Olen harrastanut taijia vasta muutaman vuoden ja olen oppinut valtavasti ja opin koko ajan lisää. Samalla ymmärrän miten vähän tiedän ja osaan. Paljon iloa ja onnistumisen hetkiä kuitenkin on ollut.

 

Nykyisin harjoitus kulkee mukanamme päivittäin. Antoisat pitkät keskustelut siivittävät oppimista, oivalluksia ja huomioita eteenpäin ja syventävät opittua ja auttavat löytämään oikean kirjallisuuden pariin. Tämä kaikki johdattaa minua yhä syvemmälle tällä tiellä. Jo aikaa sitten tästä on tullut elämäntapa, harjoitus kulkee mukanamme kaikessa ja kaiken aikaa ja olen siitä äärimmäisen kiitollinen. 

Screenshot_20210814_201023.jpg

Taiji on syvä yhteys itseeni ja ympärillä olevaan. Harjoitusten monipuolisuuden kautta hahmotan itseni kokonaisvaltaisemmin sekä yhteys luontoon on syventynyt valtavasti. Nautin luonnosta ja elämän pienistä yksinkertaisista asioista on tullut suuria asioita. 

Taiji on vahva sisäinen ja ulkoinen harjoitus, jonka pyrin mukauttamaan vallitsevaan tilaani. On mielenkiintoista kuinka harjoituksen aikana keho ja mieli rentoutuu, pehmenee, avautuu ja hiljenee sekä voin tuntea energian. 

bottom of page