top of page
collagemaker_201992234059488.jpg

Harrastajien kokemuksia

"Minä tykkäsin siitä hitaudesta. Ehti tajuta jotain ja apinat rauhoittui😌"

Eija


"Huippua, että tehdään treeneissä vuoroin hitaasti, nopeasti, pehmeästi, voimakkaasti ja aina kuullostellen  Mielenkiintoista tutkailua, huomaamista, oivaltamista... Ei käy koskaan tylsäksi 😊"

Karoliina


"Oli niin mukavat, uudet miekkaliikkeet, että piti heti kotipihalla kokeilla. Joko naapurien iloksi tai kauhuksi😱"

Juha


"Taiji ja katkennut vasen ranne ( kaatuminen lenkillä) Taijiin harrastamisesta oli apua käden katkeamisen jälkeisessä kuntoutuksessa. Leikkauksen jälkeen jo eka viikolla tein taijimiekkaa ja katkennut käsi tuli jouten mukana, sille liikunta oli hyväksi. Päivittäiset mutkutteluharjoitteet (liike/venyttely) rennosti, nopeutti paranemista sekä sormien ja ranteen liikkuvuutta. Ulkona lenkkeilyä unohtamatta. Kaikkien asioiden tekeminen yhdellä kädellä hitaasti, niin taijissa opittu tasapainotaito auttoi paljon, kuten pukeutumisessa huomasi. Nyt 4 kk jälkeen käsi on palautunut lähes ennalleen ja taijin harjoittelu jatkuu innolla."


Eila


"Minä näen taas omassa elämässäni nyt ja jo ennen taijiita paljon samoja elementtejä. Tämä kaikki on elämän tapa niin kaikessa tekemisessä kuin olemisessa ja nimen omaan itsensä kohtaamisessa. Asioihin saa eri asioiden kautta uutta perspektiiviä ja näkemystä. Ja joku aukaisee jonkin uuden jutun, tai vanhan, jota on yrittänyt aukaista, mutta ei ole auennut kuin vasta taijiin myötä. Aina ja ikuisesti oppii uutta ja kehittyy omassa jutussaan - elämässään.❤Toki se on taas oma juttunsa, miten muistaa sarjojen liikkeet...🙈🙈🙈"

Heli"Havaintoja Taijin vaikutuksista muutaman vuoden jälkeen: Leposyke on laskenut, liekö stressinhallintakyky parantunut. Hartia- ja yläselkäjumien määrä on romahtanut. Raajoilla ei ole enää niin vahvasti oma tahto, joten kädet ja jalat ovat aikaisempaa useammin siellä, missä niiden haluakin olevan tekemässä sitä mitä haluan. Heikomman käden (minulla vasen) koordinaatio ja toimintakyky on edistynyt. Tasapaino etenkin metsässä liikkuessa on parantunut. Samoin kyky tunnistaa muutokset maastossa jalkojen kautta, mistä on hyötyä hämärässä ja jopa pimeässä liikkuessani. Keskivartalon lihakset ovat voimistuneet. Hengitystekniikka on parantunut, josta on hyötyä raskaassa pitkäkestoisessa liikunnassa. Jostain syystä vasen ja oikea reisi ovat kehittyneet eritavalla, seurauksena eri pari jalat. Notkeus ei ole vuosien myötä vähentynyt, ainakin taso on säilynyt nuoruusvuosiin verrattuna. Vanhojen urheiluvammojen kanssa pystyy elämään aiempaa paremmin. + mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin😀 Taitaa tästä säännöllisestä Taijin harrastamisesta olla siis hyötyä. 👍"

Juha

 

IMG_20200822_195041_311.jpg
bottom of page