top of page
PSX_20190715_141903.jpg

Tarmo Hakkarainen

Aloitin nämä lajit niin kuin useimmat eli ilman minkaanlaisia suurempia odotuksia. Polkuni lähti vuonna 1987 karaten alkeiskurssilta jonne lähdin kaverin seurassa mutta innostuinkin kovasti. En ollut harrastanut mitään aiemmin ja olin yllättävää kyllä myös jäykkä eli lähtötilanne oli että en saanut seisaaltaan käsiä polvien alapuolelle. 

 

Hiljalleen sain kehon hallintaa ja notkeutta sekä treenasin karatessa mustaan vyöhön asti. Jo heti alkuun vahvemman ja kamppailullisemman treenin lisäksi minua kiinnosti rennompi ja energiaa kuulostelevampi treeni joten aloitin vuotta myöhemmin aikidon jossa tuli pyörittyä 16 vuotta. Näihin aikoihin tein jo meditaatiota ja chi kungia mutta taijihin tutustuin vuonna 1991 karaten kesäleirillä ja vuotta myöhemmin aloitin taijin treenin. Olin aiemmin nähnyt taijia ja miettinyt että jos sen katsomisesta tulisi hyvä olo niin miltä tuntuisi useamman vuoden treenin jälkeen. 

img052.jpg
tarmoryömii_2.jpg

Tuonna samana vuonna lähdin opiskelemaan shiatsuhierontaa ja taojoogaa (Healing tao, neigong) Jukka-Pekka Liljan opissa. Näin näiiden lajien polun tallaaminen lähti yhä enemmän syvenemään fyysisemmästä, kamppailullisemmasta ja kilpailullisesta itsehoidolliseen, meditatiiviseen, energeettisempään ja henkisempään suuntaan. 

 

En olisi kyllä aikoinaan arvannut mitä kaikkea alkeiskurssille meneminen sai aikaan. Joskus olen miettinyt mitä olisi Tarmo nyt ilman tätä matkaa ja missä kunnossa ilman liikkumista sekä itsensä tutkimista. Varmaan ihan eri tyyppi. Olen kyllä iloinen tästä ja edelleen yli 30 vuoden matkan jälkeen olen innoissani ja opin koko ajan uutta sekä on niin ihanaa antaa harrastajille jotain mikä on itselleni antanut niin paljon. Yritän säilyttää näissä leikkimielisyyden ja hymyn. Sanotaankin, että kaikki alkaa hymystä ja kaikki päättyy hymyyn. 

 

Vuonna 2006 harrastuksestani tuli täyspäiväistä eli pääset lukemaan enemmän meikäläisestä sekä näistä lajeista sivuiltani:

www.tarmohakkarainen.net

Polku_sisäiseen_harjoitteluun_13.jpg

Kirjoitin myös kirjan jossa tiivistin 30 vuoden kokemuksen 220 sivuun eli Polku sisäiseen harjoitteluun: Keho, hengitys, mieli, tunne ja energia. Hinta 39 ja sitä löytyy mm. Kuopion Kauppahallin Rosebudista sekä saa myös minulta

 

Youtubestani löytyy yli 100 videota sisäisestä harjoittelusta

(Taiji, chi kung, taojooga, meditaatio, shiatsu ja muuta)

YouTube Tarmo Hakkarainen
 

Luonnossa taiji ja chi kung on ihan parasta. Päivittäin tulee haettua läsnäolevampaa/tasapainoisempaa tilaa ja upeaa kun se voi kulkea kaikkialla mukana. Jos on enemmän aikaa niin silloin tulee tehtyä pitempää treeniä mutta jopa muutaman sekunnin kuulostelu ja vapautus on hyväksi. Noista pienistä hetkistä tulee isompi puro ja lampi. Ja niin ihanaa kun kaikkea tätä saa ja voi tehdä oman kullan eli Kaijun kanssa. Vahvistaa omaa ja yhteistä energiaa. 
 

Hiljalleen kovemmat lajit jäivät vähemmälle ja taijin/chi kungin määrää enemmän. Alkuun taiji oli hyvin teknistä ja meni kauan että sain kovemmasta treenistä olevan kehon rennommaksi, joustavammaksi sekä tunsin energian. Taijin alkumatkan polullani osallistuin myös taijikilpailuihin Suomen Wushuliiton matkassa ja ne laittoi ennen kaikkea treenaamaan kovemmin sekä sai hyvän teknisen pohjan sekä näki  maailmanhuippuja MM- ja EM-kisoissa. Suomen Wushu-liiton pääopettaja Zhang Fang on antanut niin paljon taijihin.  Vuonna 1998 voitin EM-kultaa taijissa Ateenassa, samalla Kuopioon tuli myös toinenkin EM-kulta naisten sarjasssa. Suomalaiset ovat muutenkin menestyneet hyvin kisoissa eli kiitokset siitä Sifu Zhang Fangille sekä pitkästä työstä Suomen taijin ja wushun eteen. 

bottom of page